Återlämning av lån

Återlämning

Återlämning kan endast göras genom att:

  • Kontakta biblioteket@can.se för att säkerställa att personal finns på plats. Vi har ingen återlämningslåda vid porten.
  • Skicka boken med post adresserad till CAN:s bibliotek, Box 70412, 107 25 Stockholm. Du betalar själv för portot när du skickar tillbaka boken och ansvarar för den tills den nått biblioteket och lånet avregistrerats.

Behandling av personuppgifter

Inom CAN:s biblioteks verksamhet används dina personuppgifter, bland annat namn, personnummer och e-post. Behandlingen bestäms av dataskyddsförordningen, GDPR, som gäller i hela EU.

När du skaffar lånekonto har du ett låneavtal med CAN. Biblioteket behöver använda dina personuppgifter så att du ska kunna låna och göra andra ärenden på biblioteket. Vi kommer inte att använda uppgifterna till mer än vad som krävs för att du ska kunna låna material och använda CAN:s bibliotek.  

För uppgift om enskild persons lån, reservation eller annan form av beställning gäller sekretess. När du lämnar tillbaka dina lån försvinner alla uppgifter om dina lån från vårt system. 

Du har rätt att få veta vilka uppgifter vi har om dig och att avsluta avtalet. Vill du få information om de personuppgifter som finns registrerade hos CAN:s bibliotek kan du begära det skriftligt hos oss.

Läs mer i CAN:s Policy för personuppgiftshantering.

Kontakta biblioteket

E-post: biblioteket@can.se