Nyheter

Här kan du hålla dig uppdaterad om vad som är på gång på CAN.

Antilangningspåsar till 9000 20-åringar

9 000 20-åringar i Stockholms, Västra Götalands och Skåne län får i dagarna en tygkasse med posten. På påsen finns ett budskap mot langning. Utskicket är en del av kampanjen ”Hejdå alkoholskador” som syftar till att få unga vuxna att låta bli att bjuda eller köpa ut alkohol till minderåriga.

Vi behöver fler processledare

CAN bedriver en verksamhet där vi hjälper unga att genomföra lokala projekt och aktiviteter. Till vår hjälp har vi ett antal unga processledare, som är vana vid att leda ungdomsgrupper. Vi har många som vill genomföra projekt och behöver bli fler.

CAN söker samordnare till Drugsmart

Drugsmart är CAN:s verksamhet riktad till unga och professionella som arbetar med unga. På Drugsmart finns två samordnare. Den tjänst som vi nu utlyser omfattar att ansvara för olika utvecklingsprojekt som är kopplade till verksamheten. Samordnaren ansvarar också för webbplatsen Drugsmart.com och vår verksamhet riktad till barn som växer upp i familjer med missbruk.

Ny rapport: Alkoholkonsumtionen stabil

Under 2014 sjönk alkoholkonsumtionen med fyra procent jämfört med 2013. Under 2014 uppgick konsumtionen till 9,4 liter ren alkohol per invånare 15 år och äldre. Det framgår av rapporten ”Hur mycket dricker svensken?” som  CAN presenterar idag.

Nominera till Årets förebyggare!

CAN delar årligen ut pris för förebyggande arbete i fyra olika kategorier. Nomineringsperioden för 2015 års pris pågår den 17 augusti till 30 september 2015. 

Utvärdering av bag-in-box pågår

Har införandet av bag-in-box drivit upp den totala vinförsäljningen i Sverige och bidragit till ett ökat vardagsdrickande? Den frågan ska Mats Ramstedt och hans forskargrupp besvara.

Skolelevers drogvanor 2015: Alkoholkonsumtionen lägre än någonsin

Mindre än hälften av eleverna i årskurs nio (42 %) har druckit alkohol det senaste året. Det visar siffror från årets undersökning av Skolelevers drogvanor, som CAN presenterade vid ett seminarium i Almedalen idag. Det är en halvering jämfört med år 2000 och den lägsta notering som uppmätts sedan undersökningen började 1971.

Hans Hoff (s) ny ordförande för CAN

Regeringen utsåg vid dagens regeringssammanträde riksdagsledamoten Hans Hoff till ny ordförande för CAN. Hoff sitter i Socialutskottet och är ansvarig för socialdemokraternas arbete med alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobaksfrågor.

Forskningspris till Jonas Raninen

​Jonas Raninen, utredare vid CAN och doktorand vid KI, tilldelas årets Ole-Jörgen Skog Award. Syftet med priset är att uppmärksamma forskare tidigt i karriären. Priset delades ut vid KBS årliga symposium i München på torsdagskvällen.

Monitormätningarna: Rökningen minskar, snusandet stabilt

En fjärdedel av befolkningen (24 %) har använt tobak den senaste månaden, i åldersgruppen 17-29 år är andelen mer än var tredje (35 %). Ungefär lika många kvinnor som män röker, medan betydligt fler män snusar. Det framgår av rapporten ”Tobaksvanor i Sverige” som CAN presenterar idag.

Kundvagn
Stäng

Din kundvagn (0 varor)

Gå till kassa Summa 29,00 kr