Nyheter

Här kan du hålla dig uppdaterad om vad som är på gång på CAN.

Svensken dricker mindre sprit

Utvecklingen av den totala alkoholkonsumtionen är relativt stabil, men konsumtionen av spritdrycker har minskat med åtta procent mellan 2015 och 2016. Det framgår av PM:n ”Alkoholkonsumtionen i Sverige 2016”, som presenteras idag.

CAN söker två utredare och en samordnare

Vi söker nu personal för tre olika tjänster, två utredare (ett vikariat och en visstidsanställning) och en samordnare (tillsvidare). Sista ansökningsdatum för samtliga tjänster är den 31 mars.

Få lärarstudenter får kunskap om barn i missbruksmiljö

Majoriteten av dem som studerar till lärare för årskurs 4-6 upplever att de inte har fått någon utbildning alls om barn i familjer med missbruk. Det visar en ny undersökning som CAN genomfört på uppdrag av IOGT-NTO:s Juniorförbund, Junis. 

Koppling mellan ungas hälsa och drogvanor

Många unga rapporterar att de är nöjda både med sig själva, sin hälsa och sin familjs ekonomi. Men det är stora skillnader mellan flickor och pojkar, framför allt när det gäller den egna hälsan. Det är också vanligare att de som är missnöjda använder alkohol, narkotika och tobak jämfört med dem som är nöjda. Det framgår av rapporten Skolelevers drogvanor 2016, som CAN presenterar idag.

"Viktigt med korrekt information i alkoholdebatten"

Idag står Nordiska rådet som värd för ett kritiserat alkoholpolitiskt seminarium. Det har vid efterforskningar framkommit att det är alkoholindustrin som finansierar seminariet. Brist på öppenhet och det faktum att ingen alkoholforskare inbjudits att presentera fakta kritiseras av Håkan Leifman och Björn Trolldal. I ett inlägg redogör de för sin kritik och presenterar de fakta som faktiskt finns kring konsumtionsutvecklingen och alkoholpolitiska åtgärder.

Olivia Trygg är årets förebyggare!

Norsjö är Årets förebyggande kommun och Olivia Trygg är Årets förebyggare. Det blev klart under konferensen drogFOKUS i Uppsala den 19 oktober.

Hemtillverkad öl allt vanligare

Hemtillverkning av öl har ökat under senare år och var under 2015 den alkoholdryck som tillverkades mest i hemmen. Det framgår av Monitormätningarna som CAN genomför. 

Totalt sett låg alkoholkonsumtionen på ungefär samma nivå under 2015 som året innan. Under 2015 uppgick konsumtionen till 9,17 liter ren alkohol per invånare 15 år och äldre jämfört med 9,28 under 2014, en minskning med drygt en procent. Under de senaste tio åren har dock konsumtionen minskat med elva procent.

Finalister i Årets förebyggare 2016 utsedda!

Mats Burman, Länsstyrelsen & Mats Jakobsson, LTU, Anders Holz, Svenska kyrkan i Karlstad och Olivia Trygg, Trygga barnen. Så heter finalisterna i Årets förebyggare. Vem som tar hem priset avgörs genom en SMS-omröstning som inleds kl 09.00 den 17 oktober och avslutas kl 15.00 den 19 oktober. Prisutdelningen äger rum vid galamiddagen på DrogFOKUS i Uppsala.

Direktreklam mot langning till 20-åringar

9 000 20-åringar i Stockholms, Västra Götalands och Skåne län får i dagarna en tygkasse med posten. På påsen finns ett budskap mot langning. Utskicket är en del av kampanjen ”Hejdå alkoholskador” som syftar till att få unga vuxna att låta bli att bjuda eller köpa ut alkohol till minderåriga. 

CAN söker redovisningsekonom

De huvudsakliga arbetsuppgifterna är

  • Skatteredovisning och pensionsredovisning.
  • att föra kund- och leverantörsreskontra, göra avstämningar, ha kontroll över resultat- och balansräkning och göra årsbokslut. Med andra ord skall du vara så kunnig att du kan göra allt från kassarutiner till årsredovisning i ett mindre företag. 
  • annat administrativt arbete som kan variera över tid såsom inköp, projekt- och ekonomiuppföljningar, enklare IT-uppgifter och vissa forskningsadministrativa uppgifter. 
Kundvagn
Stäng

Din kundvagn (0 varor)

Gå till kassa Summa 29,00 kr