Nyheter

Här kan du hålla dig uppdaterad om vad som är på gång på CAN.

Nominera till CANs drogforskningspris!

CAN delar årligen ut ett pris till en forskare verksam inom Sverige och som genom mycket framstående forskning bidragit med ny värdefull kunskap inom drogområdet. Priset, 25 000 kronor, utdelas av en priskommitté på fem personer. 

Besök nya Drugsmart.com

CANs webbplats för unga, Drugsmart.com, har fått nytt utseende och nya funktioner. Nina Dahlman som är redaktör för Drugsmart berättar vilka.

Håkan Leifman i SVTPlay om alkohol bland unga

Håkan Leifman medverkade den 25 januari i ett inslag i samhällsprogrammet Lika Olika. Håkan pratar om vilka faktorer som kan påverka ungas alkoholkonsumtion.

Hallå där Lil Froby...

... som var den första att använda vårt bokningssystem på webben. Vad har du anmält dig till?
- Jag har anmält mig till ett halvdagsseminarium (under uppmärksamhetsveckan Vart femte barn) om barn som växer upp i familjer med missbruksproblematik. 

Välkommen till seminarier om barn och missbruk

CAN och Sveriges Kommuner och Landsting bjuder in till två spännande seminarier om barn som växer upp i familjer med missbruksproblematik.

Tack, Björn!

Den 18 januari ringlade en kö av prominenta gäster representerande hela Sveriges alkohol- och narkotikaexpertis till CAN. Anledningen var avtackningen av Björn Hibell som efter nästan 30 år avslutat sin karriär som direktör vid CAN.

Nya rutiner för föreläsarbidrag

CAN ger bidrag till organisationer som anordnar föreläsningar om alkohol- och narkotikafrågor. 

Förvirrat om rökning bland unga

På DN Debatt publicerades den 10 januari en artikel från FHIs generaldirektör Sarah Wamala. Enligt artikeln ökar andelen rökande 15-åringar. Artikeln väckte stor uppmärksamhet och denna bild har därefter fortsatt tecknas i media. I CANs undersökningar ser vi dock tvärtom att andelen rökare i den åldersgruppen minskar. De motsatta uppgifterna beror främst på att olika tidsperioder studerats. De siffror som Sarah Wamala hänvisar till är från 2009/2010. CAN har genomfört två undersökningar efter detta.

Välkommen till vår nya hemsida!

CANs webbplats har fått ett nytt utseende och vår förhoppning är att det nu ska vara ännu lättare att hitta den information du söker.

Kundvagn
Stäng

Din kundvagn (0 varor)

Gå till kassa Summa 29,00 kr