Nyheter

Här kan du hålla dig uppdaterad om vad som är på gång på CAN.

Ny statistik från FHI: Unga vuxna svenskar dricker allt mindre

Unga vuxna svenskar dricker allt mindre och allt fler avstår helt från alkohol. Det visar färsk statistik ur Nationella folkhälsoenkäten, som varje år mäter befolkningens levnadsvanor och upplevda hälsa.

Vem dricker för mycket?

Det är temat för årets upplaga av CAN-dagen,  som går av stapeln den 16 mars i Stockholm. Vid seminariet diskuteras alkoholvanor hos ungdomar, unga vuxna, vuxna och äldre.

CAN söker en webbredaktör som kan databaser

CAN söker en webbredaktör med programmeringskunskaper för utveckling av en databaslösning för webb. Anställningen är en visstidsanställning under sex månader.

Datainsamling av skolelevers drogvanor inleds

Snart inleds datainsamlingen för 2012 års nationella undersökning av skolelevers drogvanor. Enkäten har gjorts om en del och Håkan Leifman, chef på CAN, beskriver hur.

Håkan Leifman i TV4 om narkotikautvecklingen

- Vi kan se en ökning av narkotikaanvändning bland unga, framförallt i storstäderna, säger Håkan Leifman i en intervju i TV4 den 10 februari.

Kampanjvecka Vart femte barn: Fler kan få hjälp.

Måndagen den 13 februari inleds en uppmärksamhetsvecka för barn som växer i familjer där någon anhörig har en riskabel alkohol- eller narkotikakonsumtion. CAN är en av 23 organisationer som står bakom årets kampanj.

Nominera till CANs drogforskningspris!

CAN delar årligen ut ett pris till en forskare verksam inom Sverige och som genom mycket framstående forskning bidragit med ny värdefull kunskap inom drogområdet. Priset, 25 000 kronor, utdelas av en priskommitté på fem personer. 

Besök nya Drugsmart.com

CANs webbplats för unga, Drugsmart.com, har fått nytt utseende och nya funktioner. Nina Dahlman som är redaktör för Drugsmart berättar vilka.

Håkan Leifman i SVTPlay om alkohol bland unga

Håkan Leifman medverkade den 25 januari i ett inslag i samhällsprogrammet Lika Olika. Håkan pratar om vilka faktorer som kan påverka ungas alkoholkonsumtion.

Kundvagn
Stäng

Din kundvagn (0 varor)

Gå till kassa Summa 29,00 kr